Film

Skribent

Alexander Dunerfors

8 april 2014 | 14:01

"Sinister Six" har fått en regissör

Spider-Mans första spinoff går till "Cabin in the Woods"-regissören Drew Goddard.

Redan i december när vi fick veta att Goddard skriver manus till den kommande "Sinister Six", gick ryktet om att han eventuellt kunde gå hela vägen och regissera filmen.

Helt korrekt, Hollywood Reporter meddelar att han är så gott som klar för jobbet. Det blir Goddards andra långfilm efter succéskräckisen "Cabin in the Woods". Han har också skrivit manus till filmer som "World War Z", "Cloverfield" och flera avsnitt av "Lost".

"Sinister Six" är den första av flera planerade spinoff-filmer från Spider-Mans universum. Vi vet att "Venom" är den andra som Sony hoppas få till inom de närmaste åren.

De "lömska sex" som titeln syftar på är en samling superskurkar från Marvels värld. Det verkar sannolikt att Green Goblin och Rhino från "The Amazing Spider-Man 2" blir två av dem. Enligt ledtrådar i filmens trailer kommer både Vulture och Dr. Octopus att kunna ansluta senare.

Marc Webbs film är alldeles runt hörnet och kan förhoppningsvis bjuda på mer svar. Den stora frågan är nu om sex onda figurer verkligen får härja fritt i en egen film utan att Spider-Man lägger sig i? 

"The Amazing Spider-Man 2" har biopremiär fredagen 18 april.

Vilka skurkar vill du se i "Sinister Six"? Kommentera nedan.

| 8 april 2014 14:01 |