Film

Skribent

Mats Karlsson

27 februari 2018 | 18:30

"Silver Surfer" är på gång igen

Fox håller på och utvecklar en fristående film om Galactus populära sändebud.
Fox har i många år kollat på möjligheterna att ta tillbaka Silver Surfer till bioduken. Nu rapporterar THR att studion håller på och utvecklar en fristående film om det populära sändebudet.
 
Enligt branschtidningen håller författaren bakom många välkända serieromaner (Y: The Last Man och Runaways), Brian K. Vaughn och skriver på manuset och att studion har tryckt gaspedalen i botten. Med andra ord tänker man inte vänta tills Fox/Disney-affären har blivit godkänd (se längre ner för mer info) av amerikanska konkurrensmyndigheter.
 
- Vi har faktiskt fler Marvel-kopplade projekt under utveckling nu än vad vi någonsin har haft, säger en Fox-insider till THR.
 
En annan insider säger att Fox/Disney-affären har inte påverkat Fox arbetssätt:
 
- De måste jobba på som vanligt, ifall sammanslagningen inte går igenom.
 
Studion håller dessutom på att utveckla en film om Doctor Doom, som ska formas av "Legion" och "Fargo"-skaparen Noah Hawley. Inte nog med det, THR meddelar även att inspelningarna av Drew Goddards "X-Force" kommer att inledas i oktober.
 
Fox/Disney-affären: För de som har missat det köpte Disney konkurrenten Fox för 52.4 miljarder dollar i december, som då innebär att Marvel Studios får tillbaka sina Marvel-karaktärer Fox haft rättigheterna till. Men när ett företag köper ett annat företag måste affären godkännas av amerikanska konkurrensmyndigheter och det är det beskedet många fortfarande väntar på.
 
Hur och vad som kommer att förändras när och om affären är godkänd är svårt att sia om i dagsläget, men Marvel-chefen Kevin Feige har självklart en uttänkt plan hur han tänker göra framöver med Marvel-karaktärerna.
 
Vill ni se en fristående film om Silver Surfer?
| 27 februari 2018 18:30 |