Klipp

Skribent

MovieZine

3 mars 2016 | 21:00

"Silent Hills P. T." får nytt liv i kortfilm som kommer att skrämma skiten ur dig

Planerna för spelet lades ner, men fansen ger sig inte.
Många spelfans världen över blev djupt upprörda när det förra året gjordes klart att produktionen av det tionde spelet i "Silent Hill"-serien - "Silent Hills" - läggs ner. Spelet var ett planerat samarbete mellan regissören Guillermo del Toro, spelutvecklaren Hideo Kojima och skådespelaren Norman Reedus, och var enormt efterlängtat. Konflikter mellan Kojima Productions och deras moderbolag Konami - som ledde till att de till slut gick skiljda vägar - resulterade i att spelet skrotades helt.

Fansen lackade ur ännu mer när spelets omtalade och hyllade P. T. (playable teaser, en sorts demo) snabbt togs bort från den digitala PlayStation-butiken. Den hade först marknadsförts som en demo för ett helt nytt skräckspel av en okänd spelstudio, men när man kom till slutet av den så avslöjades det att det var en del av marknadsföringen inför kommande "Silent Hills". Responsen var oerhört positiv, och förväntningarna hann växa sig riktigt starka innan de tråkiga nyheterna kom. 

Demon uppskattades så pass mycket att filmskaparna Courtlan Gordon och Ryan Becker har snickrat ihop en fullkomligt skräckinjagande kortfilm som bygger på den. Med tanke på att hashtagen #SaveSilentHills dyker upp mot slutet har de nog hoppet uppe för att projektet någon gång väcks till liv igen, även om det har varit relativt tyst från Del Toro, Reedus och Kojima. Ta en titt på den i sin helhet nedan, men titta på egen risk! 


Har ni fortfarande hoppet uppe för att "Silent Hills" kan dyka upp framöver? 
| 3 mars 2016 21:00 |