Film

Skribent

Carl Adam Anderberg

16 juni 2016 | 14:00

"Shrek" kommer tillbaka

Men blir det en reboot av hela serien?
År 2010 kom den senaste "Shrek"-filmen; "Nu och för alltid", men sedan dess har det varit relativt tyst om det gröna träsktrollet och hans snacksalige åsne-kollega. Det ska det bli ändring på nu.

Mediajätten Comcast (i form av NBCUniversal) köpte nyligen upp DreamWorks Animation (som äger "Shrek") för den nätta summan av 3,8 miljarder dollar, och högste hönset Steve Burke meddelade i samma veva att de vill släppa cirka fyra animerade filmer om året, där "Shrek 5" skulle vara en av dem.

Illumination Entertainments Chris Meledandri, producent för bland annat "Dumma mej"-filmerna, har handplockats för att hjälpa till att utveckla studions filmserier, som "How to Train Your Dragon" och "Kung Fu Panda", och han har dessutom fått ett specifikt uppdrag att blåsa liv i "Shrek"-serien igen. 

Så här säger Burke om Meledandris inblandning:

- Han kommer att försöka hjälpa oss kreativt med att fundera ut hur vi kan återuppliva Shrek, och också hjälpa till med hur vi kan ta många av våra existerande serier och addera värde till dem, samtidigt som vi skapar helt nya

Det lär alltså inte dröja alltför länge innan vi får se Shrek och Åsnan på vita duken igen.

Har du saknat dem?
| 16 juni 2016 14:00 |