Serie

Skribent

Alexander Kardelo

31 januari 2023 | 08:30

”Let the Right One In” nedlagd efter en säsong

Flera tv-serier plockas nu bort från streamingtjänsten Showtime när man förbereder en sammanslagning med Paramount+ i USA.
Vampyrserien ”Let the Right One In” är nästa serie att få en träpåle genom hjärtat.
 
Streamingkriget kräver allt fler offer, och det amerikanska bolaget Showtime har just även swajpat vänster på ”American Gigolo”. Hollywood Reporter meddelar också att den planerade tv-serien ”Three Women” med Shailene Woodley i en av rollerna inte kommer bli av.
 
”Let the Right One In” bygger förstås på den svenska romanen ”Låt den rätte komma in” av John Ajvide Lindqvist, som blev film av Tomas Alfredson år 2008. En av Sveriges mest framgångsrika skräckfilmer blev dock kortlivad som amerikansk serie. Totalt blev det tio avsnitt, som i Sverige kan ses på SkyShowtime.
 
Men du får kanske skynda dig. I USA har Showtime redan plockat bort ovanstående titlar från sin streamingtjänst, för att förbereda en sammanslagning med Paramount+.
 
Någon gång under 2023 ska tjänsterna gå samman under det klatschiga namnet ”Paramount+ with Showtime” (vilket bara låter snäppet dummare än den europeiska varianten ”SkyShowtime”)
 
”Let The Right One In” och ”American Gigolo” är inte de enda titlarna som försvinner från det amerikanska utbudet. Variety skriver att Showtime också passar på att dumpa serier som ”Super Pumped” med Joseph Gordon-Levitt, ”Kidding” med Jim Carrey och ”American Rust”.
| 31 januari 2023 08:30 |