BIOTOPPEN

Skribent

MovieZine

8 april 2019 | 11:15

”Shazam!” är ny etta på biotoppen

David F. Sandbergs superhjälte lockade flest biobesökare i helgen.
Biohelgen tillhörde DC - och Stephen King. Medan ”Shazam!” tog den väntade förstaplatsen världen över, klev remaken ”Jurtjyrkogården” upp på andraplatsen både i Sverige och i USA.

”Shazam!” är den senaste filmen i DC:s universum, en publikfriande komedi med svenske regissören David F. Sandberg bakom kameran. Filmen har fått ett väldigt gott mottagande av både publik och kritiker. Intäkterna ligger just nu på 158 miljoner dollar världen över. Filmens budget låg kring 100 miljoner dollar. (Betygsätt och recensera "Shazam" här!)

”Jurtjyrkogården” bjöd på den näst största premiärhelgen någonsin för en Stephen King-adaption. Bara ”Det” (2017) hade en starkare öppning enligt Box Office Mojo. Filmen har fått blandad kritik, men har redan spelat in dubbla sin budget. Den drog in 42 miljoner dollar världen över, och kostade 21 miljoner att spela in. (Betygsätt och recensera "Jurtjyrkogården" här!)

På tredjeplatsen i både USA och på svenska biotoppen hittas ”Dumbo”. Familjefilmen har det lite mer kämpigt med ekonomin. Tim Burtons påkostade Disney-adaption har hittills bara tjänat in 213 miljoner dollar världen över, mot en budget på 170 miljoner.
 
 
Nästa stora premiärfilm är ”Hellboy” som landar på bioduken på fredag, och om superhjältesuget ännu inte är mättat så kommer snart ”Avengers: Endgame” (24 april) för att krossa dem alla.
| 8 april 2019 11:15 |