Film

Skribent

Carl Adam Anderberg

20 november 2015 | 11:30

"Shaun of the Dead"-Edgar Wright gör animerad film åt DreamWorks

Handlingen låter helt klart mysig.
Efter det uppmärksammade avhoppet från Marvels "Ant-Man" kommer Edgar Wright härnäst att regissera actionkomedin "Baby Driver", för att därefter vända skutan mot animerad film. Den 41-årige britten ska nämligen regissera en film åt DreamWorks som handlar om en skugga som kämpar för att få ett mer spännande liv. Inte lätt när man är skugga till den tråkigaste människan på jorden.

Wright skriver manus tillsammans med David Walliams, känd från "Little Britain", och filmen är egentligen ett gammalt skrotat Dreamworks-projekt kallat "Me and My Shadow" som nu får en till chans att nå vita duken.

Filmen ska handla om "en otroligt frustrerad skugga som i åratal längtat efter ett mer spännande liv, men som råkar vara skugga åt Stanley Grubb, världens tråkigaste människa."

Edgar Wright säger så här om chansen att göra en animerad film:

- Mina första försök att göra film från när jag var i tonåren var inom animation, så det lät enormt lockande när DreamWorks Animation ringde mig om att potentiellt regissera. När jag fick höra om Skugg-konceptet kunde jag direkt se postern, titelsekvensen och nästan hela filmen i huvudet. Det är en fest att skriva det här manuset och att ha en av mina äldsta komedi-vänner, David Walliams, med på äventyret är fantastiskt. 

Det här blir inte första gången Wright skriver animerad film. Han skrev även manus till Steven Spielbergs "Tintin: Enhörningens hemlighet".
| 20 november 2015 11:30 |