Film

Skribent

Alexander Dunerfors

9 februari 2017 | 08:30

Shailene Woodley hoppar av ”Divergent”-finalen

”Ascendant”, den sista filmen i serien, kan förlora alla sina huvudrollsinnehavare.
Shailene Woodley har officiellt tagit farväl av sin karaktär Tris. Anledningen är att den fjärde och avslutande filmen i ”Divergent”-serien, kallad ”Ascendant”, ska göras med mycket lägre budget direkt för tv - inte riktigt vad hon tänkt sig:

- Jag kommer inte vara med i tv-serien, säger Woodley till Vanity Fair.

Det verkar inte heller troligt att de större skådespelarnamnen som Miles Teller och Theo James upprepar sina roller. Fansen kan räkna med att se andra skådespelare ta sig an karaktärerna de har följt genom tre filmer. Både ”Allegiant” och kommande ”Ascendant” bygger dessutom på samma bok, som har delats upp i två manus.

”Divergent”-filmerna skulle bli Lionsgates nästa kassako efter den mycket framgångsrika ”The Hunger Games”-serien. Men förra vårens ”Allegiant” blev ett kritikerfiasko och en publikflopp, vilket fick studion att omvärdera den avslutande filmen. 

Tanken är nu att ”Ascendant” ska filmas för tv, och bli starten på en tv-serie i ”Divergent”-världen.

Veronica Roth har skrivit ”Divergent”-trilogin som utspelar sig i ett dystopiskt Chicago. Här delas ungdomar in i falanger beroende på sina personlighetsdrag. Men de som inte passar in lever farligt.

Det är inte så att Shailene Woodley är främmande för tv-serier: den 20 februari dyker hon upp i dramat "Big Little Lies" på HBO Nordic.
| 9 februari 2017 08:30 |