Film

Skribent

Alexander Dunerfors

21 juli 2016 | 09:25

”Divergent”-finalen "Ascendant" kan bli tv-film istället

En film återstår, men biopubliken har redan tappat intresset för den här franchisen.
”Divergent”-finalen kan skippa bioduken helt och hållet. Istället planerar man att avsluta filmserien med en tv-film, skriver Variety.

Svikande biointäkter tvingar filmbolaget Lionsgate att leta partners på tv-sidan istället. Planen är samtidigt att den fjärde och sista filmen, ”Ascendant”, ska dra igång en tv-serie i samma universum.

”Divergent”-serien stötte på motstånd redan i våras då regissören Robert Schwentke hoppade av den fjärde och sista filmen. Han ersätts av Lee Toland Krieger (”The Age of Adaline”).

Det är inte klart om skådespelare som Shailene Woodley, Theo James, Ansel Elgort och Bill Skarsgård kommer återvända. En tv-version av "Ascendant" kommer att få kapa sin budget rejält.


I skuggan av ”Hunger Games” framgångar har ”Divergent”-filmerna inte alls nått samma popularitet. Tredje filmen ”Allegiant” floppade i våras, med intäkter på bara drygt hälften av vad de tidigare delarna hade spelat in. Studion har själva erkänt att de "kanske stressade fram den".

Men Lionsgate, som envist skulle dela upp finalen i två filmer, har fortfarande den sista kvar. ”Ascendant” skulle börjat spelas in i sommar för en biopremiär 2017, men nu är projektet pausat medan Lionsgate funderar på vad de ska göra av sin trotsiga young-adult-hjältinna. 

Veronica Roths tre böcker handlar om tonåriga turturduvorna Tris och Four, som kämpar sig fram i en framtid där människor delas in i fraktioner beroende på deras personlighetsdrag. 

Har du fastnat för ”Divergent”-filmerna eller inte? Kommentera gärna.
| 21 juli 2016 09:25 |