Film

Skribent

Carl Adam Anderberg

27 maj 2016 | 13:30

"Allegiant" var riktigt dålig, säger studion bakom filmen

Man vet att en film är risig när till och med folket som gjort filmen erkänner det.
Den tredje och senaste delen i "Divergent"-serien, "Allegiant", gjorde inte alls lika bra ifrån sig som de två första filmerna i serien. 170 miljoner dollar spelades in, på en budget på cirka 110, att jämföra med ettans och tvåans intäkter på i runda slängar 300 miljoner dollar var.

12% på Rotten Tomatoes är även det undermåligt, för att uttrycka det milt.

Lionsgate producerar filmerna i "Divergent"-serien, och nu har VD:n Jon Feltheimer gått ut med några väl valda ord kring varför "Allegiant" gick dåligt.

- Det kanske var så att vi stressade fram den tredje filmen en del, istället för att ta vår tid med med den. Vi ville ha den klar till ett specifikt datum.

Men ovanstående är ändå inte det värsta som har sagts från producenthåll. The Hollywood Reporter har tidigare rapporterat om hur en tidigare högt uppsatt anställd på företaget sagt så här:

- De stressade bara framåt för att nå det där datumet. Hela företaget är mycket mer intresserade av att leverera en produkt än att upprätthålla kvalitet. Det är därför det görs så många dåliga filmer där, för till skillnad mot alla andra ställen jag någonsin arbetat på så tänker de bara: "Gör klart den, gör klart den, gör klart den."

Det ryktas att budgeten för den fjärde och avslutande filmen i serien, "Ascendant", kommer att skäras ner kraftigt som ett resultat av den tredje filmens dåliga resultat. Kanske dags att sluta dela upp sista boken i YA-serier i två filmer nu?
| 27 maj 2016 13:30 |