Film

Skribent

MovieZine

2 december 2020 | 10:50

SF Studios förvärvar Sandrew Metronomes svenska filmkatalog

Tar över distributionen av ett 100-tal klassiska titlar, som "Smala Sussie" och "Jönssonligan"-filmerna.
SF Studios har förvärvat bolaget Sandrew Metronome Distribution Sverige AB med Sandrew Metronomes svenska filmkatalog och tar över distributionen av ett 100-tal filmer.

Affären stärker SF Studios erbjudande av film och tv-serier och ger bolaget en förbättrad position att erbjuda bra lokala paket till streamingtjänster och tv-kanaler i Norden, skriver man i ett pressmeddelande.

- Genom förvärvet av Sandrew Metronome stärks SF Studios katalog av innehåll och ger oss möjlighet att erbjuda våra kunder ett brett urval av lokala filmklassiker. Uppköpet är ett viktig steg i SF Studios strategi att expandera vår licensierings- och distributionsaffär och samtidigt möjliggöra ett starkt erbjudande av nordiska och internationella filmer till våra partners på den nordiska marknaden, berättar Fredrik Warstedt, EVP Acquisition & Licensing på SF Studios.
 
 
SF Studios har seden tidigare en filmkatalog som omfattar ca 1800 titlar av nordiska filmklassiker. Nu utökas denna med cirka 100 svenska titlar, såsom "Smala Sussie", "Låt den rätte komma in", "Bäst i Sverige" och flera Jönssonligan-filmer.

Med tanke på SF Studios nya avtal med Netflix kan vi förmodligen se fram emot många av filmerna på en streamingtjänst nära dig inom kort.
| 2 december 2020 10:50 |