Film

Skribent

Alexander Kardelo

14 november 2021 | 09:05

Sex veckor av reshoots väntar ”Doctor Strange in the Multiverse of Madness”

Marvels uppföljare med Benedict Cumberbatch behöver kompletterande inspelningar fram till jul.
Marvels uppföljare till ”Doctor Strange” får biopremiär till våren, men än återstår mycket att filma. Hollywood Reporter skriver att Sam Raimis film är i behov av ”omfattande reshoots” - man ska både spela in nytt material och filma om scener under de följande sex veckorna. Benedict Cumberbatch och teamet kommer få jobba sex dagar i veckan för att hinna med jobbet innan jul.

Det är inte klart varför filmen behöver reshoots, men det är också en vanlig metod för Marvel och andra storfilmer. Ofta handlar det om att man i klipprummet upptäcker scener som inte fungerar som önskat, och ibland kan reshoots resultera i ett helt nytt (och förhoppningsvis bättre) slut.

”Marvel schemalägger alltid extra inspelningsdagar”, säger en källa till THR. En annan tillägger att ”vi har haft större reshoots på andra MCU-filmer”.

Cumberbatch själv erkänner för Esquire att han är nervös med tanke på fansens höga förväntningar på uppföljaren:

- Det är som när man ska släppa sitt andra album. Det gör mig rädd, för den första var en sådan galen succé och han har blivit en älskad karaktär. Men Marvel har börjat ta mera risker nu. Ta en regissör som Taika Waititi, skulle det verkligen funka? Men han gjorde ”Thor: Ragnarök” och den blev så jävla rolig.
 
 
”Doctor Strange in the Multiverse of Madness” regisseras av Sam Rami (känd för bl.a. ”Evil Dead” och ”Spider-Man”-trilogin med Tobey Maguire) och sägs dra MCU mer åt skräckhållet än tidigare. Filmen får biopremiär 6 maj 2022.
 
Cumberbatchs Doctor Strange dyker dock upp på nytt redan i december, i "Spider-Man: No Way Home".
| 14 november 2021 09:05 |