Serie

Skribent

Nader Ryan Pahlevani

25 januari 2024 | 09:00

3 riktigt bra tv-serier att kolla in i helgen: "Makalöst snygg"

Vad har Prime Video, Apple + TV och Netflix gemensamt? Alla släpper serier som har premiär lagom till helgen.
Visst är det en skön känsla att ha flera serier att välja bland, eller flera att binga efter varandra? Under slutet av januari bjuder tre streamingtjänster på tre helt olika typer av serier och vi tar oss en närmare titt på vad vi har att se fram emot. 
 
 

1. Griselda - Premiär 25 januari på Netflix

 
Miniserien är baserad på en riktig händelse och kretsar kring donnan Griselda - en till synes fantastisk Sofía Vergara - som flyttar från Medellín till Miami. Där lyckas hon skapa en av historiens mest lönsamma karteller med hjälp av sin moderliga charm och brutala råhet, något som ger henne smeknamnet "Black Widow" längre fram. Serien består av 6 avsnitt och sitter just nu på 89% på filmkritikersidan Rotten Tomatoes. På MovieZine delade Jonatan Blomberg ut en trea i sin recension och skriver att "Sofia Vergara axlar huvudrollen som Griselda otroligt bra". 
 
 

2. Masters of the Air - Premiär 26 januari på Apple TV+ 

 
Inför premiär fick MovieZine chansen att prata med bland annat Callum Turner som har en av rollerna och kallar miniserien för Spielbergs största projekt - någonsin. Förutom Spielberg producerar också Tom Hanks krigsserien som följer en grupp majorer som har i uppgift att hålla ett öga på sina piloter under andra världskrigets flygräder mot Tyskland. Deras uppgift går ut på att flyga längst fram och förhindra att piloterna blir nedskjutna. Förutom Callum medverkar också Austin Butler ("Elvis") och Barry Keoghan ("Saltburn") i rollerna. Katarina Emgård på MovieZine delar ut en fyra i betyg i sin recension och kallar serien för "makalöst snygg". 

ANNONS: Prova på Apple TV+ gratis i 7 dagar
 
 

3. Expats - Premiär 26 januari på Prime Video 

 
Hong Kong, 2014. Tre amerikanska kvinnor bor och befinner sig i staden när en tragisk olycka väver ihop deras liv. Baserad på Janice Y.K. Lees novell "The Expatriates" och med Nicole Kidman (The Undoing), Sarayu Blue (Blockers) och Ji-young Yoo (Smoking Tigers) i rollerna. Dramaserien utforskar individers privilegium och vad som händer när gränsen mellan den skyldige och den utsatte suddas ut. Betyget blev en fyra i Andreas Samuelsons recension på MovieZine - dessutom är det aldrig fel att se Kidman i en serie. 

ANNONS: Prova på Prime Video gratis i 30 dagar
 
Vilken av dessa tre serier kommer du titta på? Kommentera nedan. 
| 25 januari 2024 09:00 |