Serie

Skribent

Jonatan Blomberg

19 januari 2024 | 18:00

Steven Spielbergs största projekt någonsin har premiär om bara en vecka

"Masters of the Air"-skådespelaren Callum Turner förklarar varför Steven Spielberg har kallat sin nya miniserie för "det största projektet han arbetat med".
Nu är det bara en vecka kvar tills den efterlängtade miniserien "Masters of the Air" flyger in hos Apple TV+. Precis som med de hyllade krigsminiserierna "Band of Brothers" och "The Pacific", så är den här nya miniserien producerad av Steven Spielberg och Tom Hanks.
 
Handlingen kommer den här gången att följa männen som flög bombflygplanen över Tyskland under det andra världskriget. Varje flygräd gjordes i dagtid utan någon uppbackning från egna stridsflygplan, vilket gjorde att varje gång piloterna gav sig iväg så förväntades man i princip att skjutas ned. Och där möttes man antingen av en snabb död i sitt nedskjutna plan, eller så fångades man in och sattes i koncentrationsläger. Av den anledningen flög de verkliga majorerna Gale "Buck" Cleven och John "Bucky" Egan (spelad av Austin Butler) varje gång i täten, framför männen de hade ansvar för. 
 
Inför premiären har MovieZine snackat med ett gäng av skådespelarna som kommer att dyka upp i "Masters of the Air". Under vårt samtal med Callum Turner, som spelar "Bucky" i serien, så förklarar han varför Spielberg har kallat den nya serien för det största projektet som han någonsin arbetat med:
 

"Det här är det största projektet han någonsin arbetat på"

 
Callum Turner och Austin Butler som Major John "Bucky" Egan och Major Gale "Buck" Cleven i "Masters of the Air". 
 
Hur var det egentligen att kliva ombord ett projekt av den här storleken? 
 
- Steven Spielberg säger att det här är det största projektet han någonsin arbetat på. Det tror jag ger en ganska tydlig indikation på storleken. Helt ärligt, Spielberg, Tom Hanks och Gary Goetzman har inte missat att vända på en enda sten under den här produktionen. Man har funnits där och givit oss precis allt som behövts för att göra "Masters of the Air". Den enorma storleken på allt, samtidigt som man har en så extrem koll ned i minsta lilla detalj. Det är helt absurt egentligen. 
 
- Jag menar, vi hade två veckor på ett militärt träningsläger. Vi gick på flygskola, vi fick träning i etikett och vi fick till och med danslektioner. Och inte bara vi i ledande roller, alla biroller fick gå igenom samma förberedelser. Ibland kunde vi dessutom vara över ett tusen statister på plats. Sånt händer liksom inte längre i vanliga produktioner i vår bransch. 
 
- Alla baracker, vår lilla flygbas och klubbhuset, alla sånna platser som vi får se under serien byggdes upp på riktigt. Det var inte bara några kulisser. Det är dessutom något som hjälper dig massor som skådespelare. Så vi hade verkligen ett "old school Hollywood"-förhållningssätt till filmskapandet, där allt verkligen gjordes från grunden. 
 

"Ingen tvekan om vilka hjältar de verkligen var"

 
 
- Men utöver det hade vi också modern utrustning till vår hjälp. Som en 360 graders-skärm, vilket gjorde att när vi skulle vara uppe i flygplanen så kunde vi se hur exempelvis ett stridsflygplan kom flygandes mot oss i realtid. Samtidigt som vi var upphissade i luften på en gigantisk gimbal, sittandes i en cockpit som rörde sig i synk med bilderna som visades på skärmarna. Det, om något, var en otrolig hjälp för oss skådespelare att kunna agera så verkligt i stunden. Det krävs väldigt lite skådespel, för du kastas runt i något som känns så verkligt.
 
- Det gjorde också att man fick en sådan enorm respekt för dessa piloter. För de satt praktiskt taget i flygande konservburkar som gick sönder av minsta lilla, eftersom de var byggda av en så pass tunn metall. Faktumet att dessa män klättrade in konservburkarna gång på gång, för oss andra och vår gemensamma framtid... det råder ingen tvekan om vilka hjältar de verkligen var. Det har varit ett privilegium att få vara med om att berätta deras historia på ett sånt här stort sätt.
 
 
Det första avsnittet av "Masters of the Air" släpps hos Apple TV+ den 26 januari. Den nya miniserien kommer att bestå av totalt nio avsnitt. Inför nästa veckas premiär så hinner du även se om "Band of Brothers" och "The Pacific", som båda finns tillgängliga hos både Netflix och HBO Max.
 
I samband med premiären kommer MovieZine även släppa ett längre snack med Austin Butler, så håll utkik efter det nästa helg!
 
 
Kommer du att ge "Masters of the Air" en chans? Kommentera gärna nedan!
| 19 januari 2024 18:00 |