PODCAST

Skribent

MovieZine

27 december 2021 | 16:00

”Ingen dör av att någon är otrogen”

Skådespelarna Matilda Källström och Simon Lööf pratar om den hyllade Viaplayserien "Threesome" i podcasten Seriesnack, som leds av MovieZines Daniel Ogalde.
Den svenska succéserien "Threesome" som just nu går att se på Viaplay, har inte bara blivit en tittar- och kritikersuccé i Sverige utan gör nu även sitt segertåg internationellt. Men serien som sålt till ett flertal olika länder har också väckt starka känslor hos tittarna.

- Män har hört av sig från hela världen och skrivit ”Hur kunde du göra så mot David, du är avskyvärd”, säger Matilda Källström som spelar huvudrollen Siri, i podden Seriesnack.
 
 
"Threesome" handlar om Siri och David, ett vanligt svenskt par som bor i London. En festnatt har de en trekant med Camille och efter det sätts deras relation på hårda prov. En historia om sex, otrohet, relationer och inte minst livsval. Ämnen som inte bara tycks ha rört upp starka känslor utan även en intensiv diskussion kring hur kvinnliga karaktärer bedöms i publikens öga.

- Vissa reaktioner, att folk blir så extremt upprörda. Men gud, det är så vanligt. Det är inte ok att såra någon på det sättet men det är också extremt mänskligt.

Hennes medspelare Simon Lööf håller med men tillägger:

- Man hade kanske haft mindre förståelse för David. Vad skulle Sverige tycka om David bjuder in Siri till en trekant med en annan man och sen skyller på att han sett Siri med en annan man och sen går till en annan tjej och ljuger om det?
 
 
Serien "Threesome" beskrivs som ett känslosamt drama och har jämförts med Ingmar Bergmans "Scener ur ett äktenskap". Den kan nu streamas på Viaplay. Podden Seriesnack är ett samarbete mellan MovieZine och produktionsbolaget Yellowbird, och hittas där poddar finns.
| 27 december 2021 16:00 |