Serie

Skribent

Alexander Kardelo

30 juni 2017 | 07:00

”Sense8” kommer tillbaka för ett sista farväl

Netflix har lyssnat på fansen! Wachowskis nedlagda sci-fi-serie återvänder med en tvåtimmars-final.
Serien ”Sense8” är kanske inte en av Netflix mest sedda, men fansen hör definitivt till de mest hängivna. Det visade sig när streamingtjänsten meddelade att de lägger ner ”Sense8” i början av juni, efter bara två säsonger.

En tröst i sammanhanget är att tittarna får det avslut de förtjänar. ”Sense8” kommer tillbaka med ett två timmar långt finalavsnitt under 2018!

Lana Wachowski (som skapat ”Sense8” med sin syster Lilly Wachowski och J. Michael Straczynski) delade med sig av ett känslosamt tackbrev på Facebook till alla som kämpat för serien.
 
Abstract abstract art 3d   31141940 2560 1600
 
”Kära Sense8-familj, jag har velat skriva det här brevet länge. Kärleken och sorgen som strömmade in efter nyheten att ”Sense8” inte skulle fortsätta var så intensivt, att jag knappt kunde öppna mailen”, skriver hon.

”Jag kände hur besviket mitt team var och hur ledsna skådespelarna blev, de som hade gett så mycket av sig själva. Men mest av allt kände jag hur hjärtekrossare våra fans hade blivit. (...) De passionerade breven, namninsamlingarna, den samlade rösten som reste sig för att slåss för serien var mer än någon kunde ana.”

”I vår värld är det lätt att tro att du inte kan göra skillnad (…) men er kärlek har gett ”Sense8” nytt liv. Det är min stora glädje och Netflix (tro mig, de älskar serien lika mycket som vi, men siffrorna har alltid varit en utmaning) att meddela att det kommer en ny tvåtimmars special nästa år.”
 
Även om Lana Wachowski inte säger det uttryckligen, har Netflix i sina kanaler kallat specialavsnittet för en final.
 
Vad hoppas ni få se i seriens sista avsnitt? Kommentera nedan.
| 30 juni 2017 07:00 |