Film

Skribent

Alexander Kardelo

23 juli 2018 | 09:00

Selma Blair vädjar till Marvel: ”Ge James Gunn jobbet tillbaka”

Skådespelerskan försvarar regissören som fick sparken under helgen.
Sent på fredagskvällen nåddes vi av nyheten att James Gunn fått sparken från ”Guardians of the Galaxy vol. 3”. Anledningen var ett gäng olämpliga Twitter-inlägg från förr som hade kommit upp i ljuset, och som enligt Disney inte passade företagets värderingar.

Sedan dess har flera skådespelare tagit James Gunn till sitt försvar. Bland annat Selma Blair som vädjar till Marvel att ge regissören jobbet tillbaka. (Gunn var en av dem som stöttade Blair när hon berättade om James Tobacks sexuella trakasserier som skedde för 19 år sedan.)

”James Gunn - tack för din talang, din anständighet och din utveckling som man. Du lyfte mig när jag var på en otäck plats, och du visade mig den rätta vägen. Du visade mer styrka och karaktär än de flesta jag kände. Du förstod”, skriver Selma Blair på Twitter.
 
 
I nästa inlägg tipsar hon om en namninsamling för att ge Gunn hans jobb tillbaka.

”Marvel: Anlita James Gunn på nytt (…) För om folk ska straffas trots att de förändrats, vad lär det oss om att äga våra misstag och utvecklas? Den här mannen är en av de goda.”
 
 
Regissören Joe Carnahan är en av dem som sprider namninsamlingen. Under helgen har Gunn fått stöd och lovord från bland andra Patton Oswalt och Dave Bautista (Drax i ”Guardians of the Galaxy”-filmerna).

”James Gunn är en av de mest kärleksfulla, omtänksamma och goda människor jag någonsin har träffat. Han har gjort misstag, som vi alla. Jag är INTE OKEJ med vad som hände honom", skriver Bautista.
 
 
Skådespelerskan Zoe Saldana skriver att hon "älskar ALLA medlemmar av GOTG-familjen":
 
 
Chris Pratt citerar Bibeln och menar att vi inte ska vara så snabba att döma andra:
 
 
James Gunn släppte själv ett uttalande om de kontroversiella Twitter-inläggen, med skämt om tabubelagda ämnen som våldtäkt, pedofili och 11:e september.

”Mina ord var nästan tio år gamla, och de var misslyckade försök att vara provokativ. Jag har ångrat dem i många år - inte bara för att de var korkade och okänsliga, utan också för att de inte representerar vem jag är idag.”
 
Var det rätt eller fel av Disney och Marvel att ge James Gunn sparken? Tyck till nedan.
| 23 juli 2018 09:00 |