Serie

Skribent

MovieZine

13 november 2018 | 09:00

Se trailern till "Svartenbrandt - Sveriges farligaste brottsling"

Daniel Fridells om den numera bortgångne Lars-Inge Svartenbrandts liv och kriminalitet får snart premiär på C More.
"Svartenbrandt - Sveriges farligaste brottsling" är en ny dokumentärserie i tre delar om Lars-Inge Svartenbrandts liv och kriminalitet.

I en rad exklusiva intervjuer talar Sveriges mest namnkunniga brottsling ut om det halva decennium han har figurerat på anstalter och löpsedlar. Närstående och vittnen bidrar till ett motsägelsefullt porträtt av Svartenbrandt som spänner från våldsam psykopat till ökänd desperado och karismatisk mediefigur, skriver C More om den nya serien.

Bland de medverkande finns dottern Jackie Ferm, Jan Guillou, Sten Levander, Susanna Ferm, Ivan Antonov, Mikael Lundh, Thabo Motsieloa, Janne Olsson, Gubb Jan Stigsson, Dennis Unger med flera andra.

Och så Lars-Inge Svartenbrandt själv, som i dokumentären ger en unik inblick i sitt liv och den kriminella bana som varade ett halvt sekel - och slutade lika våldsamt som den började.

- Den kategori lagbrytare jag tillhör, vi var inte bedragare, vi var inte tjacklangare och vi var inte hallickar, utan vi var egendomsutjämnare, säger han själv om sin kriminella bana.
 
 
Bakom dokumentären står Daniel Fridell ("Under ytan"), som även skrivit den kommande biografin om Svartenbrandt. Alla delar släpps på C More med premiär 20 november.
| 13 november 2018 09:00 |