Film

Skribent

MovieZine

26 augusti 2019 | 16:00

Se trailern till "Lantisar" - ny svensk långfilm om att hitta hem

Dramakomedin av Malin Dahl slår ett slag för livet på landsbygden. Det blir premiär i Askersund till helgen.
Idag kan vi presentera den första trailern till "Lantisar" av Malin Dahl. Filmen handlar om Madeleine, som lever ett modernt liv i Stockholm men kallas hem till sin pappa som hon brutit kontakten med. Madeleines upplevelser under ett intensivt veckoslut ger henne en ny bild av en landsbygd, ett liv och människor hon för länge sen lämnat bakom sig.

"Lantisar" beskrivs som en film med sorg, glädje, förlåtelse och återupptäckt vänskap, enligt ett pressmeddelande från Backa Studios.
 
 
- Många i Sverige bor utanför de större orterna och det finns en problematik i att det ofta i media, filmer etc. framställs att de som valt att bo kvar är ”lantisar”. Människor som halkat lite bakom och som inte lyckats med något fast det kan vara ett fritt val lika gott som något annat, berättar regissören Malin Dahl.

- Filmen vill på ett underhållande sätt omfamna klichéerna men samtidigt visa upp en annan bild av människorna på landsbygden. Vanliga människor med sorg, kärlek, glädje och problem men också driv och tro på framtiden.

"Lantisar" är inspelad hösten 2018 i Örebro, Stockholm, Askersund, Lindesberg och Närkesberg med bland andra Ellen Helinder i huvudrollen. Filmen får sin galapremiär i Askersund lördagen den 31 augusti.
| 26 augusti 2019 16:00 |