Film

Skribent

Alexander Kardelo

11 juli 2022 | 16:55

Se Stallone som superhjälte i "Samaritan"

Nu släpps postern och de första bilderna ur Sylvester Stallones nya film, som kommer på streaming den 26 augusti.
Sylvester Stallone har tidigare gestaltat serietidningshjälten Judge Dredd och gästspelat i James Gunns "Guardians of the Galaxy vol. 2" - samt lånat ut sin röst till en fåordig haj i "The Suicide Squad". Men än har han aldrig spelat huvudrollen i en superhjältefilm - förrän nu.
 
Idag släpps de första bilderna och postern till "Samaritan", där "Rocky"-stjärnan spelar Mr. Smith, en tillbakadragen man, vars grannpojke börjar misstänka att han i själva verket är en försvunnen, legendarisk superhjälte. Tjugo år tidigare rapporterades Granite Citys beskyddare vara död efter en strid med superskurken Nemesis. Men det finns de som aldrig tappade tron, och nu vill 13-årige Sam övertala Mr. Smith till att än en gång rädda staden från att gå under.
 
Large 578bdf19a2d1548fcd21189bd2e692d0 samaritan s fp 00003 r rgb
 
Nu står det också klart att filmen inte går upp på bio, så som det var tänkt. Istället släpps den på Amazons streamingtjänst Prime Video i slutet av sommaren. Stallone låter iallafall nöjd:
 
- Jag älskar actionfilmer som också har hjärta. Jag ville bli involverad i "Samaritan" eftersom historien har så många lager som jag tror att folk kan relatera till. Det är en moralisk berättelse som också är väldigt spännande att titta på. Vi är glada att de släpps globalt på Prime Video där mina fans och publiken kan se den tillsammans världen över, säger filmstjärnan i ett pressmeddelande.
 
I filmen medverkar också danske Pilou Asbæk och unge stjärnskottet Javon "Wanna" Walton, känd från "Euphoria" och "The Umbrella Academy". För regin står Julius Avery, mannen som gav oss "Overlord" och "Son of a Gun".
 
Large 578bdf19a2d1548fcd21189bd2e692d0 samaritan samaritan poster rgb
 
"Samaritan" släpps på Prime Video den 26 augusti.
| 11 juli 2022 16:55 |