Film

Skribent

MovieZine

17 oktober 2022 | 14:30

Specialvisning av svenska klassikern ”Besökarna” på bio

Den 27 oktober kan du se den nyrestaurerade kultskräckisen på bio i Stockholm - med regissören Joakim Ersgård och en hemlig gäst på plats.
Lagom till Halloween har du chansen att både återuppleva en 80-talsklassiker och att se den på ett helt nytt sätt, när svenska ”Besökarna” visas på biograf Zita i Stockholm.
 
Filmen hade premiär i april 1988 och var Lena Endres första långfilmsroll. I regi av bröderna Ersgård och med bland andra Kjell Bergqvist och Johannes Brost i rollerna gjorde ”Besökarna” succé i Sverige och även utomlands. Kultstatusen fick den på köpet, och vi är nog många (nåja) som än idag försöker klämma in frasen ”Skaffa låda!” i vanliga vardagskonversationer. Nu har filmen restaurerats av Svenska Filminstitutet och är dessutom nio minuter längre än i original.
 
Den 27 oktober äger specialvisningen rum och innan filmen hålls ett samtal med regissören Joakim Ersgård och en hemlig gäst. Likt en spökjagande Johannes Brost har vi förstås tagit reda på sanningen, och vi kan avslöja att det är Lena Endre som kommer att vara på plats och förhoppningsvis bjuda på anekdoter och minnen kring sin filmdebut. Har man inte möjlighet att närvara i Stockholm så släpptes den restaurerade versionen på Blu-ray tidigare i år.
 
Biljetter finns att köpa nu på Zitas hemsida.
 
Daniel Holmén
| 17 oktober 2022 14:30 |