Film

Skribent

Viktor Jerner

19 juli 2016 | 16:00

Se Jake Gyllenhaal som du aldrig har sett honom förut i första bilderna från "Okja"

Sydkorea möter Hollywood i Bong Joon-hos efterlängtade nya Netflix-film.
Med fantastiska "Snowpiercer" tog den sydkoreanska mästaren Bong Joon-ho sitt första steg ut på den internationella spelplanen, och nu fortsätter han på det spåret. Hans nästa film blir nämligen den Netflix-producerade "Okja", vars titel syftar på en massiv övernaturlig varelse som en ung flicka (Seo-Hyeon Ahn) försöker skydda till varje pris. För henne är Okja en vän, men diverse multinationella företag ser helt andra möjligheter. Den premissen doftar onekligen lite "E.T.", på bästa möjliga sätt. 

Skådespelare som Jake Gyllenhaal, Tilda Swinton, Giancarlo Esposito, Kelly Macdonald, Paul Dano, Byun Hee-bong och Lily Collins dyker också upp i filmen, som utspelar sig i både Seoul och New York. Under inspelningarna i New York nyligen togs ett gäng bilder på främst Gyllehaal och Swinton i deras fullkomligt magiska kostymer. Vi vet ännu inte vilka de spelar, men att bara få se ett smakprov av den flippade stilen som Joon-ho siktar på är en fröjd. Kolla in: 

Helt fantastiskt, eller hur? Som svar på dessa inofficiella inspelningsbilder släppte också Netflix själva en första officiell bild. Tyvärr innehåller den inte Gyllenhaal i någon annan härligt galen outfit, men Tilda Swinton och Giancarlo Esposito får skina lite: "Okja" släpps likt "Beasts of No Nation" på bio och Netflix samtidigt någon gång under 2017, och för mig finns det få filmer - om ens någon alls - som känns mer spännande på förhand.

Håller ni med? 
| 19 juli 2016 16:00 |