Klipp

Skribent

Viktor Jerner

22 januari 2016 | 16:00

Se hur karaktären Maz Kanata i "Star Wars: The Force Awakens" skapades

Kolla in hur Lupita Nyong'os avancerade förvandling gick till.
En av de många aspekter som regissören J.J. Abrams lyckades väldigt bra med i "Star Wars: The Force Awakens" var att kombinera digitala och praktiska element. Tittar man tillbaka på George Lucas prequel-trilogi så hade greppet om det praktiska och verkliga nästan tappats helt, men Abrams har nu hittat tillbaka dit trots att "The Force Awakens" har mer digitala sekvenser än exempelvis "Det mörka hotet". Det är smått ofattbart egentligen, men det bevisar också att antalet CGI-effekter inte spelar någon som helst roll. Det viktiga är snarare hur det vävs ihop, och att en sorts symbios mellan det digitala och det praktiska nås.

En av de största utmaningarna på den digitala sidan under arbetet med filmen var att skapa karaktären Maz Kanata som spelas av den talangfulla Lupita Nyong'o ("12 Years a Slave"). I Wired Magazines senaste "Design FX"-video nedan ser vi hur processen såg ut och får en känsla för det ohyggligt detaljerade arbete som krävdes för att hamna så nära fotorealism som möjligt. Vi får också en del mindre glimtar kring arbetet med andra i princip helt osynliga specialeffekter, och det är inte särskilt svårt att förstå varför filmen har fått en välförtjänt Oscarsnominering för bästa specialeffekter: 


Tycker du att Maz Kanata passar in sömlöst i J.J. Abrams Star Wars-värld, eller borde man ha använt sig av praktiska effekter istället?
| 22 januari 2016 16:00 |