Spel

Skribent

Vanja Tomin

15 december 2022 | 19:00

Se "Hogwarts Legacy" komma till liv i ny lång spelvideo

Från avancerade strider till Vid-behov-rummet, den nya videon visar upp spelutvecklarnas imponerande arbete.
Vi är många som har väntat så länge på kommande "Hogwarts Legacy"-spelet, att majoriteten av oss nu gått igenom sorgens alla fyra faser. Men plötsligt kommer det nyheter som den vi fick idag, och förhoppningarna och förväntingarna väcks till liv igen.
 
Spelutvecklaren Avalanche Software har avslöjat en lång och detaljrik video för kommande ”Hogwarts Legacy”. Videon visar bland annat hur man flyger på kvast i en öppen spelvärld, de stora möjligheterna till utforskande som det ger och även möjligheten att flyga på Hippogriff när väderförhållandena är kalla och snöiga.
 
Large 7f872eb433242362a71cd5994b6faf79 magic
 
Varierande strider med häftig spelmekanik kan förväntas, liksom trolldrycker och utforskandet av magiska växter från örtlära. Vi får även en titt på "Vid-behovs-rummet" som kan anpassas efter önskemål och där vi även kan laga trolldrycker och andra nödvändiga saker i spelet.
 
Medan Playstation 5, Xbox Series S/X och PC-versionen av "Hogwarts Legacy" är klar och har skickats till speltillverkare för tillverkning av fysiska kopior, fick vi tidigare i veckan veta att övriga versioner dröjer ett längre tag. Detta för att spelutvecklaren menar att de vill ge den bästa möjliga spelupplevelsen på alla plattformar, och när förseningen av spelet blev värre är förväntat, beslutades det att skjuta upp släppdatumet för äldre konsoler. 
 
 
Large 7f872eb433242362a71cd5994b6faf79 drake
 
För de spelare som förbokat "Hogwarts Legacy" och valt den exklusiva versionen av spelet kallad "Legacy Edition" ges 72 timmar tidigare tillgång till spelet än för oss vanliga dödliga. Det vill säga att med "Legacy Edition" kan "Hogwarts Legacy" redan börja spelas från och med den 7 februari, detta är dock inget möjligt alternativ för de som planerar att spela spelet på så kallade äldre konsoler. 
 
Spelutvecklaren har också förtydligat att författaren bakom "Harry Potter"-böckerna, J.K. Rowling, inte är inblandad i skapandet av spelet, men "som skapare av "Harry Potter-världen" och en av världens största berättare är hennes extraordinära författarskap grunden för alla projekt i trollkarlsvärlden."
 
Large 7f872eb433242362a71cd5994b6faf79 kvbast
 
- "Hogwarts Legacy" är ingen ny berättelse skapad av J.K. Rowling, men vi har samarbetat nära med hennes team i alla aspekter av spelet för att säkerställa att det förblir i linje med de magiska upplevelser som fansen förväntar sig. Det utspelar sig inte heller i samma tidsperiod, eftersom det utspelar sig på 1800-talet, skriver spelutvecklaren Avalanche Software på sin hemsida.
 
Samla "Harry Potter"-vännerna, bjud på honungsöl, och kolla in allt nytt och häftigt från "Hogwarts Legacy".
 
 
”Hogwarts Legacy” kommer till PC, Playstation 5 och Xbox Series S/X den 10 februari 2023.
Playstation 4 och Xbox One-versionen kommer den 4 april 2023, Nintendo Switch-versionen kommer den 25 juli.
 
Är det något från "Hogwarts Legacy"-videon du ser extra fram emot?
| 15 december 2022 19:00 |