Film

Skribent

Josefine Krischausky

11 januari 2023 | 15:00

"Fear the Walking Dead" närmar sig slutet – se första klippet från sista säsongen

AMC meddelar att den åttonde säsongen av zombieserien blir den sista, men ger oss också uppdateringar kring flera andra spinoffs från "The Walking Dead"-universumet.
Efter åtta år, och lika många säsonger, har det blivit dags för "Fear the Walking Dead" att nå sitt slut. AMC har precis gett oss ett premiärdatum för den kommande säsongen av "The Walking Dead"-spinoffen, men bekräftar också att den blir seriens sista. Samtidigt får vi även nya uppdateringar om tre andra produktioner från samma universum. 
 
Den åttonde säsongen av "Fear the Walking Dead" kommer att bestå av två delar, innehållande sex avsnitt vardera. Avsnitten ur den första delen börjar släppas i USA den 14 maj, medan avslutningen på säsongen får premiär någon gång senare under året.
 
Handlingen tar vid direkt efter händelserna i den senaste säsongen, som avslutades med att tittarna fick se Morgan (Lennie James) och Madison (Kim Dickens) bli bortförda till en mystisk plats. I ett första klipp från de kommande avsnitten får vi återse den sistnämnda av dem, som desperat försöker komma bort från fångenskapen.
 
 
Scott M. Gimple, som är Chief Content Officer för alla "Walking Dead"-relaterade produktioner, utlovar en storslagen avslutning på serien. I ett uttalande kommenterar han att publiken kan förvänta sig en av de mest "pulserande, uppfinningsrika och spännande säsongerna någonsin". 
 
 
Samtidigt som just "Fear the Walking Dead" tar slut, finns det som bekant ett flertal andra spinoff-serier på gång, och nu meddelas det även när några av dessa får premiär. Närmast på tur, med premiär i juni, står "The Walking Dead: Dead City", som utspelar sig i ett postapokalyptiskt Manhattan och fokuserar på rollfigurerna Maggie och Negan. Senare under året släpps även "The Walking Dead: Daryl Dixon", där Norman Reedus återvänder som karaktären med samma namn.
 
Slutligen ges det också en uppdatering gällande den kommande miniserien om Rick Grimes och Michonne. Den ännu titellösa produktionen, där Andrew Lincoln and Danai Gurira upprepar sina roller från originalserien, börjar spelas in senare detta år och beräknas få premiär under 2024. 
 
I Sverige visas "Fear The Walking Dead" på HBO Max, där nya avsnitt släpps dagen efter den amerikanska premiären. 
| 11 januari 2023 15:00 |