Serie

Skribent

Jonatan Blomberg

23 juli 2022 | 09:25

"The Walking Dead"-långfilmerna med Rick Grimes blir en miniserie

Efter fyra års tid utan mycket till uppdatering kring de efterlängtade långfilmerna med Rick Grimes, visar det sig nu att det blir en miniserie istället.
Variety rapporterar att skådespelarna Andrew Lincoln (Rick) och Danai Gurira (Michonne) dök upp under "The Walking Dead"-gängets panel hos San Diego Comic-Con, för att bekräfta den goda (?) nyheten. Lincoln och Gurira kommer tillsammans med Scott Gimple att producera den nya miniserien, som alltså ersätter trilogin av långfilmer som AMC beställde för fyra år sedan.
 
- Det har varit en helt fantastisk resa att få spela Rick Grimes under ett årtionde. Vänskaperna jag har knutit under tiden är djupa och långa, så det känns passande att jag får avsluta berättelsen med Danai och Scott och resten av "The Walking Dead"-familjen. Jag är så peppad på att få återvända som Rick, återförenas med Danai som Michonne och ge fansen en episk kärlekshistoria att lägga till i The Walking Dead-universumet, berättade Lincoln.
 
För egen del så känns en miniserie, efter fyra års väntan, som ett gigantiskt nedköp. Om vi hela tiden skulle ha fått fortsätta följa Ricks resa i form av avsnitt i en tv-serie... så kunde han väl bara ha fått dyka upp i originalserien efter en säsong eller två igen. Några påkostade långfilmer på bio hade kanske kunnat ge AMC:s zombieuniversum en nytändning, men nu får vi helt enkelt en ytterligare spinoff. 
 
Det positiva i sammanhanget tycks däremot vara att en premiär för miniserien är förväntad redan någon gång under 2023. Så, fem år efter nyheten om långfilmerna med Rick Grimes - får vi åtminstone en miniserie som avslutar hans resa!
| 23 juli 2022 09:25 |