Film

Skribent

MovieZine

9 november 2020 | 12:30

Se första bilden från "Sagan om Karl-Bertil Jonssons julafton"

Nu är inspelningarna igång! Hannes Holm regisserar en ny version av Sveriges folkkäraste julsaga, "Sagan om Karl-Bertil Jonssons julafton".
SF Studios har tidigare presenterat skådespelarna som medverkar i den nya filmatiseringen av "Sagan om Karl-Bertil Jonssons julafton". Familjen Jonsson kommer att spelas av Jonas Karlsson i rollen som Tyko, vi får se Simon Larson som Karl-Bertil Jonsson och Jennie Silfverhjelm som Marianne.

Vidare ser vi flertalet kända namn i de övriga rollerna såsom Vanna Rosenberg, Filip Berg, Ingela Olsson, Claes Månsson, Adam Pålsson, Peter Dalle, Josefin Neldén, Carla Sehn, Dag Malmberg, Lotta Ramel, Josephine Bauer, Jesper Malm, Ruben Lopez och Sigrid Johnson.
 
 

Jonas Karlssons förvandling som Tyko

 
Jonas Karlsson har genomgått en ordentlig förvandling i händerna på tvåfaldigt Oscarnominerade Eva von Bahr och Love Larson för att kunna gestalta direktör Tyko Jonsson.

Eva von Bahr och Love Larson har Oscarnominerats två gånger tidigare för sitt arbete med mask, dels för "Hundraåringen som klev ut genom fönstret och försvann" och dels för "En man som heter Ove".

- Det har varit en spännande utmaning att få försöka förvandla Jonas till Tyko, men vi har också arbetat väldigt nära filmens kostymdesigner Ingrid Sjögren för att få en så bra helhet som möjligt, säger Larson i ett pressmeddelande.
 
 

Biopremiär hösten 2021

 
Filmen kommer att vara en dramatiserad bearbetning av Tage Danielssons berättelse, som genom den tecknade kortfilmen "Sagan om Karl-Bertil Jonssons julafton" från 1975 i regi av Per Åhlin och manus av Tage Danielsson, blivit en av Sveriges folkkäraste julsagor och har visats i SVT på julafton sedan dess.

Inspelningarna pågår i västra Götaland mellan den 20 oktober och den 26 november och fortsätter därefter i Stockholm mellan den 1 december och den 11 december.
 
"Sagan om Karl-Bertil Jonssons julafton" planeras att ha biopremiär i november 2021.
| 9 november 2020 12:30 |