Serie

Skribent

MovieZine

6 april 2021 | 15:30

Se de första bilderna från Viaplays e-sportserie "Try Hard"

I vår är det streamingpremiär för "Try Hard", en dansk humorserie om unga män som försöker slå igenom i den professionella spelvärlden.
"Try Hard" är skapad av den danska regissören och artisten Anders Morgenthaler ("Princess") och Allan Hyde ("True Blood"). Huvudrollen spelas av Ari Alexander, känd bland annat från den danska succén "Badhotellet". 

I serien får vi följa 23-åriga Sebastian som fortfarande bor hemma, är lat och tillbringar all sin tid med att spela Counter-Strike. Det enda han drömmer om är att bli en professionell spelare men föräldrarna delar inte hans entusiasm. De kräver att Sebastian ska lägga sin dröm åt sidan och istället skaffa sig en utbildning och börja tjäna sina egna pengar. 
 
 
Trots att Sebastian saknar kopplingar till det professionella spelsamhället och staden han bor i inte har något Counter-Strike team, vägrar han att ge upp sin dröm. Han bestämmer sig istället för att sätta ihop sitt eget team och börjar därmed resan in i e-sportens värld.

Men många utmaningar väntar och frågan är om teamet av lata amatörspelare någonsin kommer få in en fot i den tuffa och konkurrenskraftiga spelvärlden. 
 
 
– För folk över 40 år är e-sport en form av en satanistisk kyrka med en egen zombiearmé. Jag kan bekräfta att så inte är fallet. Gaming är del av vardagen för alla under 40 år, på samma sätt som att äta frukost och middag är det, säger Anders Morgenthaler i ett pressmeddelande.
 
"Try Hard" består av åtta avsnitt och får premiär på Viaplay senare i vår.
| 6 april 2021 15:30 |