Film

Skribent

Alexander Kardelo

30 augusti 2021 | 15:40

Se de första bilderna från "Resident Evil: Welcome to Raccoon City"

Vår första titt på karaktärerna Claire Redfield, Leon S. Kennedy och Jill Valentine i den kommande zombieskräckisen.
Välkommen tillbaka till Raccoon City. I vinter får vi återvända till den infekterade staden där ett fåtal överlevande slåss mot horder av zombies. Det är dags för en ny filmisk franchise baserad på de populära "Resident Evil"-spelen, och nu har vi fått in de allra första bilderna.

Värt att komma ihåg är att den nya filmen "Resident Evil: Welcome to Raccoon City" inte har något med de tidigare att göra. Filmbolaget Screen Gems vill inte ens kalla den för en remake eller reboot - snarare en "origin story" hämtad från spelen.

Regissören Johannes Roberts ("47 Meters Down") förklarar för IGN:

- Vår film har verkligen inget att göra med den förra franchisen. Det handlade om att återvända till spelen och skapa en skräckfilm, snarare än sci-fi/action. Jag blev speciellt inspirerad av remaken på "Resident Evil 2" och ville fånga den atmosfärrika tonen, det var så filmiskt. De tidigare filmerna var ljusa och skinande medan denna är mörk och smutsig, helt inspelad på natten.
 
Albert Wesker (Tom Hopper), Brad Vickers (Nathan Dales), Jill Valentine (Hannah John-Kamen) och Chris Redfield (Robbie Amell).
 
Roberts berättar vidare att han tittare på skräckklassiker som "The Shining", "Don't Look Now" och "Exorcisten" (samt "Exorcisten 3"!") för inspiration.

- Ingenting känns high-tech i denna förfallna stad. Jag ville se Raccoon City lite som staden i "Deer Hunter", en övergiven spökstad som resten av världen har glömt. Och strukturen i filmen var definitivt influerad av "Attack mot polisstation 13", säger han.
 
Large 413d11358ddf8dab5cda530c0c09ea63 residentevil welcometoraccooncity blogroll 1630300539894
Avan Jogia som Leon S. Kennedy och Kaya Scodelario som Claire Redfield.
 
Och det är därför vi vaccinerar oss... Karaktären Lisa Trevor känns igen från spelen.
 
"Resident Evil: Welcome to Raccoon City" får biopremiär 3 december.
| 30 augusti 2021 15:40 |