CANNES 2022

Skribent

Alexander Kardelo

25 maj 2022 | 13:30

Se de 3 första klippen ur Ruben Östlunds "Triangle of Sadness"

Nya komedin med Woody Harrelson provocerar och underhåller pubiken på filmfestivalen i Cannes. MovieZine har fått de första filmklippen.
I Ruben Östlunds nya film efter Guldpalmsvinnaren "The Square" driver den svenske regissören med klassamhället, modeindustrin och de privilegier som kommer på köpet med skönhet eller pengar. 
 
Efter världspremiären på Cannes Film Festival under helgen har MovieZine fått tre scener ur filmen, det allra första rörliga materialet som släpps offentligt. I denna smygtitt på "Triangle of Sadness" ges ett smakprov på Östlunds satiriska humor som fått publiken i Cannes att spontan-applådera under filmens gång.
 
I det första klippet möter vi Harris Dickinson i rollen som Carl, en manlig modell som kanske har karriärens glansdagar bakom sig.
 
 
I det andra klippet kliver vi ombord på en lyxbåt. En rysk oligark tar foton av sin flickvän (Carolina Gynning) medan hans fru har ett udda önskemål till servicepersonalen. 
 
 
I det tredje klippet har det börjat storma, men den marxistiske kaptenen (Woody Harrelson) verkar oberörd. Istället tävlar han i en citatduell med sin nyfunne vän (spelad av Zlatko Buric).
 
 
"Triangle of Sadness" får svensk biopremiär 7 oktober.
| 25 maj 2022 13:30 |