Film

Skribent

Alexander Kardelo

12 december 2022 | 15:23

Se 6 nya bilder ur Christopher Nolans ”Oppenheimer”

Dramat om fysikern som bidrog till bygget av den första atombomben släpps sommaren 2023.
En ny film av Christopher Nolan är alltid ett efterlängtat event. 2023 kommer ”Inception”- och ”Dunkirk”-regissören att bjuda oss på ett bombastiskt och stjärnspäckat drama om mannen som kallats ”atombombens fader”.
 
Här kommer vi få se Cillian Murphy i rollen som J. Robert Oppenheimer, fysikern som var nära involverad i Manhattan-projektet och bygget av kärnvapen under andra världskriget. Ett jobb som han skulle komma att ångra under senare delen av sitt liv - och nyligen fick vi veta att ”Oppenheimer” utspelar sig över en period på 45 år.
 
- - Jag har känt honom i nästan 20 år nu, och jag har alltid vetat att han är en av de bästa skådespelarna. Inte bara i sin generation, utan någonsin. Och jag har väntat på rätt projekt där jag kunde ge honom huvudrollen, och lägga hela den här enorma filmiska vikten på hans axlar. Det var ett nöje att kunna ringa Cillian och säga: "Här är det", berättar Nolan.
 
I den minst sagt stjärnspäckade ensemblen får Murphy sällskap av Emily Blunt, Robert Downey Jr, Matt Damon, Florence Pugh, Gary Oldman, Kenneth Branagh och Rami Malek. Dessutom dyker Gustaf Skarsgård upp som tysk-amerikanske fysikern Hans Bethe.
 
 
På de nya bilderna, nyss släppta av filmtidningen Total Film, ser vi också Nolan själv övervaka inspelningen med svensk-holländske filmfotografen Hoyte van Hoytema tryggt placerad bakom IMAX-kameran. Med en budget på 100 miljoner dollar har de utlovat en snäppet mer episk filmupplevelse än din vanliga biopic.
 
"En film på en enorm skala", säger Nolan som av bilderna att döma sannolikt blandar svartvitt foto med färg.
 
 
Nu är det förhoppningsvis inte länge kvar tills vi får se en första trailer! "Oppenheimer" släpps på bio den 21 juli 2023.
| 12 december 2022 15:23 |