Film

Skribent

Andreas Samuelson

27 november 2022 | 15:30

Nolans nya film utspelas under 45 års tid

Kostymdesignern Ellen Mirojnick avslöjar detaljer om Christopher Nolans kommande film ”Oppenheimer”.
Förväntningarna är som vanligt höga inför Nolans nya, som är en biopic om J. Robert Oppenheimer, skaparen av atombomben. Kostymveteranen Mirojnick (”Bridgerton”, ”The Greastest Showman”) berättade om filmen i podcasten From Tailors with Love:
 
- ”Oppenheimer” täcker 45 år och ganska mycket i Los Alamos-tiden och Oppenheimers liv, från början till slut.
 
Los Alamos är staden i New Mexico där laboratoriet Oppenheimer (spelad av Cillian Murphy i filmen) var chef och utvecklade atombomben tillsammans med ett team som växte från några hundra 1943 till över 6000 1945.
 
Mirojnick fick jobbet på filmen då Nolans vanliga kostymdesigner, Jeffrey Kurland, var otillgänglig, skriver The Film Stage. Hon berättade även om Nolans process och vad han kräver av sitt team:
 
- Alla måste vara redo att jobba på golvet omedelbart på morgonen och han gör vad han vill med dem. Det finns väldigt, väldigt specifika saker om Chris när han säger ”Jag vill inte att det ska vara stiligt. Jag vill inte att det ska vara stiliserat. Jag vill inte känna att, okej, nu ska vi in i den här perioden, nu ska vi in i den här perioden. Hitta ett sätt att sammansmälta på ett sätt som är enkelt att bara vara där det behöver vara i berättelsen.
 
Filmen har premiär 21 juli 2023.
| 27 november 2022 15:30 |