Film

Skribent

MovieZine

27 maj 2020 | 09:10

Se 4 nya bilder från "Tenet"

Christopher Nolans nya actionfilm verkar bli hans mest ambitiösa hittills.
Förväntningarna på "Tenet" är höga. Inte bara är det en ny originalfilm från Christopher Nolan, en av 2000-talets mest spännande filmskapare. Det är också filmen som förväntas bryta vårens och sommarens stiltje på vita duken, och locka massorna tillbaks till biograferna.

Kort efter den spektakulära trailern som släpptes förra veckan bjuder Total Film på fyra nya bilder från filmen. Här ser vi bland annat John David Washington som den namnlöse Protagonisten göra sin bästa 007-imitation.
 
 
Här väntar välklädda hjältar, komplexa sci-fi-teman och påkostade actionscener. Christopher Nolan berättar i en intervju med Total Film att han hoppas vrida om spiongenrens konventioner och överraska publiken:

- Det är en enormt ambitiös film som tar en genre, spionfilmen, till nya nivåer. Vi försöker ta med publiken på en resa som de inte har varit med om förut, något som de kanske inte har väntat sig, säger regissören.
 

Flygplanskraschen är praktiska effekter

 
I samma intervju avslöjar Nolan hur en av trailerns mest dramatiska actionscener gjordes med praktiska effekter. Planet som kraschar in i en hangar? Det du ser är på riktigt:

- Jag tänkte göra det med miniatyrbyggen och kombinera med visuella effekter... Men vi började räkna på det och det skulle faktiskt bli mer effektivt att köpa ett gammalt plan av rätt storlek, och göra detta stunt på riktigt framför kameran. Det blev ett slags impulsköp, skrattar han.
 
 
"Tenet" siktar på biopremiär den 17 juli - om coronaläget tillåter.
| 27 maj 2020 09:10 |