Film

Skribent

MovieZine

5 maj 2021 | 14:30

Se 10 minuter ur ”The Father” här

Det hyllade kammarspelet med Oscarsvinnaren Anthony Hopkins får svensk biopremiär 20 augusti.
Fortfarande är det några månader kvar innan ”The Father” går upp på svenska biodukar, men idag kan vi iallafall njuta av förstklassigt skådespeleri i en längre smygtitt på filmen.

Sony har släppt ett nästan tio minuter långt klipp med de inledande scenerna från Florian Zellers drama. Här möter vi Anthony, en äldre herre som lider av demens och därmed har svårt att reda ut vad som är verkligt och inte, och hans oroliga dotter Anne (spelad av Olivia Colman) som har något svårt att berätta. Hon kommer flytta utomlands och har anlitat hemhjälp att se efter honom.

Colman Oscarsnominerades för sin roll och Anthony Hopkins vann sitt livs andra Oscar. ”The Father” belönades även med en Oscar för Bästa manus efter annan förlaga, för sin historia full av oväntade twistar som gör tittaren lika vilsen som huvudpersonen själv.

Se tio minuter ur filmen här:
 
 
”The Father” premiärvisades i Sverige på den digitala upplagan av Göteborg Film Festival i början av året. Om du missade den då, kommer en ny chans vid biopremiären den 20 augusti.
| 5 maj 2021 14:30 |