Film

Skribent

Alexander Kardelo

26 april 2021 | 15:00

Här är Anthony Hopkins tacktal efter Oscarsvinsten

Den 83-årige skådespelaren blev den äldste att vinna för Bästa manliga huvudroll.
Många blev säkert förvånade, och förhoppningsvis glatt överraskade, när Anthony Hopkins vann Oscarn för Bästa manliga huvudroll inatt. Chadwick Boseman har varit favorittippad att plocka hem ett postumt pris för "Ma Rainey's Black Bottom".

Hopkins var själv inte på plats på galan, då han håller sig isolerad i sitt hem i Wales. Däremot skickade han en video via Instagram, där han passar på att hedra Boseman och tacka så ödmjukt för karriärens andra guldgubbe.

— Vid 83 års ålder hade jag inte väntat mig att få det här priset. Verkligen inte. Jag är mycket tacksam. Jag vill också hedra Chadwick Boseman som togs från oss alldeles för tidigt. Igen, tack så mycket. Jag hade inte väntat mig det här. Jag känner mig ärad.
 
 
 
 
Visa det här inlägget på Instagram
 
 
 

Ett inlägg delat av Anthony Hopkins (@anthonyhopkins)

 
Anthony Hopkins är vid 83 års ålder den äldste skådespelaren att tilldelas pris för Bästa manliga huvudroll. Han vann för första gången år 1992 för sitt kusliga porträtt av Hannibal Lecter i ”När lammen tystnar”.

I dramat ”The Father” bjuder han på en stark prestation som en dement herre som blir allt mer frustrerad och vilsen när han inte känner igen sin egna familj eller sitt hem. Filmen av Florian Zeller vann även en Oscar för Bästa manus på annan förlaga. ”The Father” får svensk biopremiär senare i år.
 
 
Boseman eller Hopkins, vem höll du på i Oscarsracet?
| 26 april 2021 15:00 |