Film

Skribent

Alexander Kardelo

27 maj 2024 | 13:30

"Scream 7" kan bli början på en ny trilogi

Men det säger de väl varje gång...?
Vi hör lite nya rykten kring nästa "Scream". Den populära skräck-franchisen står inför ännu en reboot-situation sedan två av de stora namnen, Jenna Ortega och Melissa Barrera, inte längre är ombord. Ortega och Barrera spelade systrarna Carpenter vars vänkrets stod i fokus i "Scream" (2022) och "Scream VI" (2023).
 
I "Scream 7" kommer Neve Campbell tillbaka i rollen som Sidney Prescott, överlevaren som varit en del av filmserien sedan originalfilmen 1996.
 
Enligt en ny rapport från scoopmakaren Daniel Richtman kommer den nya filmen utspela sig efter "ett stort tidshopp" så att Sidneys tonåriga barn kan få viktiga roller. Tanken är också att "åtminstone en del av filmen ska utspelas i en ny stad".
 
Det pratas också om att filmen ska bli "det första kapitlet i en ny trilogi".
 
Men sådana planer har vi ju hört förr, senast om "Exorcisten", så ta även det med en nypa salt. Allt kommer hänga på hur bra "Scream 7" tas emot av fansen.
 
Idén är annars inte dum. Ghostface-mördaren slaktar nya unga offer i en ny stad... Mamma Prescott och hennes tonåriga barn i fokus genom "Scream 7", "Scream 8" och "Scream 9"... Jag kan tänka mig att det finns potential här. Vi får hoppas att Kevin Williamson (manusförfattare till första "Scream") vet vad han gör när han nu kliver in i registolen.
| 27 maj 2024 13:30 |