Film

Skribent

Andreas Samuelson

18 november 2022 | 12:00

”Scream 5”-regissörerna gör ”Flykten från New York”-reboot

Matt Bettinelli-Olpin och Tyler Gillett slår sig ihop med John Carpenter för en ny version av den senares kultfilm från 1981.
Bettinelli-Olpin och Gillett, som är två tredjedelar av filmkollektivet Radio Silence tillsammans med producenten Chad Villella, har kommit långt på kort tid. Efter uppmärksammade trilogin ”Southbound” fick de ett större genombrott med skräcksuccén ”Ready or Not” innan de tog över efter Wes Craven för den femte ”Scream”-filmen som blev en av årets stora framgångar.
 
Nu knyter de band med en annan skräckmästare, nämligen Carpenter, inför en reboot av dennes kultförklarade actionrulle ”Flykten från New York”. Originalet utspelade sig i ett framtiden där Manhattan gjorts om till ett stort fängelse. Kurt Russell spelade huvudrollen som en av sina mest kända karaktärer, hjälten och bankrånaren Snake Plissken som ska rädda presidenten.
 
Carpenter kommer, liksom i de senaste ”Halloween”-filmerna, agera exekutiv producent, skriver IndieWire. Det är oklart vad filmen ska handla om då man fortfarande letar efter manusförfattare och om Russell återvänder eller om någon ny yngre förmåga ska ta över.
 
Men då Carpenter är inblandad och Radio Silence lyckats tillfredsställa åtminstone de flesta ”Scream”-fansen när de tog över en annan populär franchise så finns det hopp om att det blir något mer än en trött remake. Och det kan väl egentligen inte bli så mycket värre än Carpenters egen uppföljare ”Flykten från L.A.”...
| 18 november 2022 12:00 |