Film

Skribent

Mats Karlsson

19 januari 2013 | 14:01

Scorseses nästa film blir "Silence"

Men "The Irishman" ligger fortfarande på regissörens att-göra-lista.

När man är så pass stor som Martin Scorsese har man inga problem att hitta projekt. Tvärtom, då har man fler projekt än vad kommer att hinna med. Det har gått fram och tillbaka vilket projekt som skulle bli Scorsese nästa, "The Irishman" eller "Silence". Nu står det klart att det blir "Silence", rapporterar Deadline.

"Silence" är en filmatisering av Shusaku Endos roman med samma namn. Den handlar om två jesuitpräster på 1600-talet som råkar ut för övergrepp och förföljelse, när de färdas till Japan för att hitta deras mentor och för att sprida kristendomens budskap.

Men Scorsese har definitivt inte lagt gangsterdramat "The Irishman" på is. Projektet lever än och går sakta framåt. Scorsese anordnade en bordläsning under Tribeca Filmfestival med ambitionen att få ombord investerare som är beredda att finansiera projektet. Hans plan att återförenas med Robert De Niro står fast. Dessutom ska Al Pacino och Joe Pesci medverka i filmen.

Men först blir det fullt fokus på "Silence" för Scorsese. Innan dess får vi se "The Wolf of Wall Street" som får svensk biopremiär 30 augusti.

| 19 januari 2013 14:01 |