Film

Skribent

Alexander Kardelo

1 december 2019 | 22:50

Scorsese vill inte att du ser ”The Irishman” på mobilen

En stor padda kan funka, om regissören själv fick bestämma.
Martin Scorseses nya storfilm "The Irishman" släpptes på Netflix i onsdags, och därmed är den tillgänglig i streamingappar för både tv:n, mobilen och paddan. Men om regissören själv får bestämma, ska hans gangster-epos ses i största möjliga format.

- Jag skulle föreslå, att om du vill se någon av mina filmer eller vilken film som helst, snälla, titta inte på mobilen. En iPad, en stor iPad kanske.

Detta sade Scorsese i ett filmprogram häromveckan, skriver Variety. Lustigt nog har just kombinationen av Scorsese (en av världens mest respekterade filmskapare) och Netflix (som gjort att vi kan se på film var och när som helst), skapat några roliga inlägg i sociala medier.
 
 
Vi är sällan vana vid filmer över tre timmar, och jag själv föreslog nyligen (i en numera viral tweet) att den som vill kan dela upp "The Irishman" som en miniserie. Scorsese verkar dock inte hålla med. Han säger också att "The Irishman" - trots sin rejäla speltid på 210 minuter - har en historia som drar in tittaren och aldrig blir tråkig. 

- Helst vill jag att man ser den på bio, och tittar på stor duk från början till slut. Jag fattar att filmen är lång, och man måste gå på toa och allt sånt. Men även om du kollar hemma, om du kan ta en helkväll, och vet att du inte behöver svara i telefon eller kliva upp alltför mycket, så kan det funka.

Har ni sett "The Irishman" än? Vad tyckte ni om filmen?
| 1 december 2019 22:50 |