Film

Skribent

Alexander Kardelo

28 november 2019 | 14:00

”The Irishman” blir bättre som miniserie - vi hjälper dig!

Känns det jobbigt att bänka sig för 3,5 timme maffiadrama? Vi hjälper dig att ta dig igenom Martin Scorseses Netflix-epos, uppdelat på fyra avsnitt.
Vanligtvis rekommenderar jag inte att dela upp långfilmer i flera sittningar, men den här jävla grejen är 3,5 timme lång!

Och även om mästaren Scorsese står bakom kameran, och ser till att filmen aldrig tappar tempo, så är det inte praktiskt alla gånger. Vi kanske har barn, hund, ett liv i största allmänhet, middag att laga eller hus att måla. Pausknappen är din vän, men om du måste dela upp ”The Irishman” på flera kvällar har vi den perfekta lösningen.

Jag fick möjligheten att se ”The Irishman” på bio häromkvällen, och erkänner att det var svårt att hålla sig vaken även med energidryck och godis. Jag kämpade tappert och fick min belöning i form av en riktigt grym gangsterfilm (något annat hade vi väl inte väntat oss?). Filmen är självklart ett av årets måsten. Men jag tror många håller med mig om att den är en aning lång… Vilket fick mig att fundera: skulle den passa bättre som en miniserie?
 
Läs också: Här kan du se "The Irishman" på bio

Fördelen med att ha filmen på Netflix är att du kan skapa dig en egen miniserie. Jag har gjort grovjobbet åt er och hittat logiska ställen där du kan hacka upp irländaren, få en schysst cliffhanger och njuta av fyra tajta, ungefär timslånga episoder. Se dem under fyra kvällar eller slå ihop till 2-3 sittningar. You’re welcome!
 
 

Episod 1: I Heard You Paint Houses

 
Titta från början till 49:00. (Bryt efter att Jimmy Hoffa lägger på luren.)

Prologen. Vi möter Robert de Niro som Frank Sheeran, krigsveteranen som går från småkriminalitet till att arbeta åt den italienska maffialedaren Russell (Joe Pesci).
 
 

Episod 2: Hoffa

 
Titta mellan 49:00 - 1:40:00. (Bryt när karaktären Joey the Blond kliver in i handlingen.)

Frank får ett uppdrag som livvakt åt den kände och korrupte fackföreningsledaren Jimmy Hoffa (Al Pacino).
 
 

Episod 3: What Kind of Fish?

 
Titta mellan 1:40:00 - 2:47:30. (Bryt när Frank kliver ut genom dörren. Du kommer förstå när.)

Det laddade dramat fortsätter med lyxkrogar och finmiddagar, där huvudpersonerna ständigt måste se sig över axeln. Frank får allt fler lik på sitt samvete.
 
 

Episod 4: It Is What It Is

 
Titta från 2:47:30 till slutet.

Epilogen. En åldrad Frank Sheeran ser tillbaks på sitt liv, vännerna som inte längre finns kvar och de misstagen han gjorde med sin familj.
 
 
Har du redan sett "The Irishman"? Vad tyckte du om filmen? Kommentera nedan.
| 28 november 2019 14:00 |