EXKLUSIVT

Skribent

Alexander Kardelo

16 juli 2017 | 09:00

"Scorpion" kan få ett musikalavsnitt

Om Robert Patrick får välja blir det ett "La La Land"-inspirerat avsnitt. Skådespelaren hoppas också att kunna sända ett avsnitt live.
För de flesta av oss är namnet Robert Patrick fortfarande synonymt med mördarroboten T-1000 i "Terminator 2". På senare år har han bytt sidan och spelar Cabe Gallo i dramaserien "Scorpion" - om ett team som avvärjer hogtekologiska hot runt om i världen. Gallo är en karaktär han kallar för genomgod.

- Det är ingen tvekan om att Cabe Gallo är en good guy. Han är ett amerikanskt ideal. En John Wayne-typ med stort hjärta. Han är en slags huvudroll som vi inte ser så ofta längre, men som folk har väntat på, säger Robert Patrick när vi träffar honom på CBS kontor i Amsterdam.

- Han är kul att spela. Han kan driva med sig själv och andra får driva med honom, men innerst inne bryr han sig. Om sin familj, om ungdomarna han jobbar med dagligen. Han kan skilja på rätt och fel, och är villig att slåss för det rätta. Han är en ärlig kille och det är vad jag gillar bäst med honom. Det och att jag får bära snygga kostymer.

Vad väntar i säsong 4?

- Jag har inte en aning om vart vi är på väg. Det är upp till våra briljanta manusförfattare. Det är intressant att Paige och Walters karaktärer har blivit ihop, så självklart får vi se hur deras relation utvecklas. Hur påverkar det Walter? Och teamet? Alla händelser får ju ringar på vattnet och påverkar även de andra. Det blir nog intressant för publiken att följa.

- Jag gillar den komiska sidan av serien. Det gör den unik. Den är välskriven, smart och ligger rätt i tiden. Det är en dynamisk serie. Jag tror att andra serier försöker vara som "Scorpion", säger han med ett skratt.
 
 
Det finns många sångare bland skådespelarna, och ett musikalavsnitt har varit på tal. Robert Patrick kommenterar:

- Ja, jag tycker vi borde göra ett musikalavsnitt. Verkligen! Jag är ett stort fan av "La La Land", och det vore fantastiskt att få prova på. Det fina är att vi kan vara väldigt allvarliga, och samtidigt riktigt larviga som när vi lekte superhjältar…

- Jag tycker det vore intressant att göra en live-sändning. Ungefär som när "Cityakuten" gjorde ett avsnitt live. De sände först på östkusten, sen på västkusten. Det vore kul, och en otrolig utmaning. Jag brukar uppmana våra producenter att göra det. Jag vet inte om det någonsin kommer att ske, men det vore ett fantastiskt event. Det skulle kräva mycket förberedelser.

- Jag skulle också gärna göra avsnitt ihop med andra serier! Vi skulle kunna hitta på något med "MacGyver". Visste ni att grabben i "MacGyver" spelade min son i "Walk The Line"?
 

MovieZine mötte Robert Patrick under en pressdag i Amsterdam.
 
En del tittare tycker att ”Scorpion” är lite överdriven, vad vill du säga till dem?

- Självklart. Det är underhållning! Ingen har någonsin sagt att serien bygger på verkligheten. Om du sitter framför "Scorpion" och säger att det där skulle aldrig kunna hända, så ser du förmodligen fel serie. Det här är kul verklighetsflykt, som "Indiana Jones och de fördömdas tempel".

Var får vi se dig härnäst?

- När jag är ledig från serien söker jag efter roller som är så långt ifrån Cabe Gallo som det bara går. Jag producerade och spelade in en film under min förra ledighet. "The Last Rampage" kommer ut i höst och är raka motsatsen till vad jag gör varje vecka i "Scorpion". Jag gjorde en väldigt dramatisk, mörk och verklighetsbaserad crime-historia där jag spelar en av de ondaste karaktärer jag gjort.

- Den här mannen är mycket ondare än roboten jag spelade i "Terminator 2", och han är verklig. Sju människor blev mördade. Det är en av de mörkaste berättelser jag någonsin varit del av.
 
 
Med lite tur får vi snart återse Robert Patrick som agent John Doggett i ”The X Files”. Han säger bara kryptiskt:

- Under min senaste ledighet gjorde jag en tv-serie som jag inte kan berätta om. Jag vill inte förstöra överraskningen för er.
 
"Scorpion" sänds på svenska FOX. I augusti är Robert Patrick tillbaka på bioduken i "Terminator 2: 3D" och han hoppas återvända i rollen som T-1000 i nästa uppföljare.
| 16 juli 2017 09:00 |