Serie

Skribent

Jonatan Blomberg

4 maj 2020 | 22:20

Sci-fi-pärlan "Under the Skin" blir tv-serie

Tillhör du gruppen som hatade eller älskade "Under the Skin"?
Jonathan Glazers "Under the Skin" från 2013 blev något av en vattendelare, där du antingen hatar filmen passionerat för sitt lugna tempo och sparsamma dialog - eller fullständigt älskar den och gladeligen drar liknelser till geniala filmskapare som Stanley Kubrik. MovieZines Viktor Jerner lyfte exempelvis fram filmen som en av de fem bästa filmerna från det förra årtiondet.
 
Scarlett Johansson har hyllats för sin huvudroll i filmen, där hon spelar en mystisk kvinna som (utan att avslöja för mycket) av någon anledning gör livet väldigt surt för en rad män i Glasgow-området. Det har under flera års tid varit snack om en möjlig tv-adaption av serien - och nu rapporterar Deadline att produktionsbolaget Silver Reel vunnit rättigheterna att skapa serien, i en budgivning mot A24. 
 
Claudia Bluemhuber, Silver Reels VD, kommenterade nyheten med att serien kommer att ta mycket från Michel Fabers bok, som "Under the Skin" baserades på, men de kommer samtidigt vara väldigt respektfulla gentemot Glazers långfilm. De har redan börjat jaga en manusförfattare och vill helst hitta någon brittisk.
 
 
Det är i nuläget oklart när vi kan förvänta oss att få se en färdig version av serien, men vi är åtminstone ett steg närmare. Johansson lär knappast återvända till rollen så även om tillsättandet av manusförfattare verkar stå först på tur, så ska det bli riktigt intressant att se vem som ska få ta över huvudrollen i den nya serien.
 

Läs också: Amazon visar upp sci-fi-serien "Tales from the Loop"

 
Tillhör du gruppen som hatade eller älskade "Under the Skin" - kommer du ge serien en chans? Kommentera gärna nedan!
| 4 maj 2020 22:20 |