Film

Skribent

Alexander Dunerfors

8 juli 2016 | 10:00

”Saw: Legacy” spelas in i höst

En åttonde film i skräckserien är på väg.
Vanligtvis när en filmserie avslutas med titeln ”The Final Chapter”… kan man vara säker på att en jävla reboot kommer några år senare.

Snart är det därför dags att återuppliva Jigsaw. Den åttonde filmen i serien går under namnet ”Saw: Legacy” och börjar spelas in i september. Varken regissör eller skådespelare är klara i nuläget. Det ryktas att ”Saw”-skaparna James Wan och Leigh Whannell är inblandade. 

Men när jag pratade med Whannell förra sommaren sa han såhär om en åttonde film:

- Jag tror jag är klar med "Saw". De skrevs i en annan tid. När jag skrev första "Saw" var jag väldigt ung, jag var en helt annan person då än nu. Så "Saw" kan bli något som någon annan får ta vidare.

Första "Saw" var en perfekt lågbudgetthriller med vassa twister och ett skrämmande scenario. Som det ofta blir med lyckade skräckisar, fick den alldeles för många uppföljare - den ena sämre än den andra. I en film om året mellan 2004 och 2010 kunde vi se hur seriemördaren Jigsaw och diverse mindre nogräknade medhjälpare mjölkade ur det allra sista ur ett intressant koncept, och förvandlade "Saw" till tanklöst tortyrporr.

Låt oss hoppas att åttan har en någorlunda nytänkande idé att bygga på. ”Saw: Legacy” får troligtvis biopremiär runt Halloween 2017.
| 8 juli 2016 10:00 |