Film

Skribent

Erika Jarhed

2 maj 2023 | 13:30

Historien bakom "Saturday Night Live" blir spelfilm

"Ghostbusters"-duon Jason Reitman och Gil Kenan är klara för att regissera och skriva filmen som berättar historien om komedishowens allra första sändning.
Det verkar som att regissören Jason Reitman har fullt upp. 2021 gjorde han filmen "Ghostbusters: Afterlife" som blev uppskattad av många, tillsammans med manusförfattaren Gil Kenan. Just nu håller de på att spela in uppföljaren som får biopremiär 20 december.
 
Nu skriver Deadline att duon är på gång med ett nytt projekt - en film baserad på den allra första sändningen av "Saturday Night Live". 
 
Filmen, som just nu inte har någon officiell titel, kommer att produceras av Sony och kommer att utspela sig den 11 oktober 1975 då ett gäng unga komiker och författare förändrade tv-historien för alltid. Showen har banat väg för otaliga komedistjärnor sedan dess.
 
George Carlin var värd för kvällen och hade besök av musikaliska gäster som Billy Preston och Janis Ian. Filmen kommer att baseras på den sanna historien om vad som hände bakom kulisserna. Manuset är baserad på intervjuer som Reitman och Kenan har gjort med skådespelare, författare och teamet som då jobbade.
 
Även Jason Blumenfeld och Erica Mills, som är med och producerar uppföljaren till "Ghostbusters: Afterlife", är med i projektet. 
 
Exakt när filmen får premiär får vi se.
| 2 maj 2023 13:30 |