Film

Skribent

Erika Jarhed

21 mars 2023 | 14:00

Inspelningsstart för uppföljaren till "Ghostbusters: Afterlife"

Till jul blir det premiär för den fjärde Ghostbusters-filmen med Gil Kenan bakom kameran. Nu har inspelningen av den börjat.
1984 kom den allra första "Ghostbusters" av Ivan Reitman. Men på senare år har sonen tagit över. Jason Reitman regisserade "Ghostbusters: Afterlife" som släpptes 2021 och som gick bra på bio, trots att vi befann oss mitt i en pandemi. I våras meddelades det att vi kommer att få en uppföljare, och nu har inspelningen börjat.
 
Dennna gången har Jason Reitman lämnat över stafettpinnen till manusförfattaren Gil Kenan som ska regissera. Men vi kan vara lugna - Reitman har skrivit manus tillsammans med Kenan, och medverkar även som producent.
 
Gil Kenan och Jason Reitman
 
I filmen, som just nu går under arbetstiteln "Firehouse", kommer vi att få återse flera skådespelare från "Afterlife". Mckenna Grace ("The Handmaid's Tale") kommer återigen att spela Phoebe Spengler och Finn Wolfhard ("Stranger Things") återvänder i rollen som hennes bror Trevor. Dessutom kommer Paul Rudd och Carrie Coon tillbaka, och även Ernie Hudson som var med i den allra första Ghostbusters-filmen från 1984.
 
Exakt vad uppföljaren ska handla om vet vi ännu inte. Men i förra fick vi följa Trevor och Phoebe som tillsammans med sin ensamstående mamma flyttade till en småstad, men när de söker efter sanningen om sin morfar så råkar de släppa lös en övernaturlig ondska.
 
Just nu förväntas uppföljaren att få premiär 20 december 2023. Förhoppningsvis får vi snart en officiell titel också.
| 21 mars 2023 14:00 |