Serie

Skribent

MovieZine

27 september 2018 | 13:00

Säsongspremiären av "Doctor Who" visas på bio

Jodie Whittaker tar över som den nya doktorn. Här är städerna som visar "Doctor Who"-premiären på bio...
Den brittiska kultserien "Doctor Who" har fått en ny Doktor. Jodie Whittaker tar över som den trettonde doktorn efter att Peter Capaldi lämnat serien.

Den nya säsongen inleds med ett premiäravsnitt som visas exklusivt på Folkets Hus och Parkers biografer med premiär 8 oktober. I skrivande stund är Stockholm, Göteborg, Lund, Eskilstuna och Karlstad klara - fler städer kan tillkomma.

I en stad i södra Yorkshire kommer Ryan Sinclair, Yasmin Khan och Graham O’Brien att få sina liv förändrade för alltid när en mystisk kvinna som inte ens kommer ihåg sitt eget namn faller ner från natthimlen. Kan de tro ett enda ord av vad hon säger? Och kan hon hjälpa till att skingra frågorna kring de mystiska händelser som inträffar överallt i staden?
 
 
"Doctor Who" drog igång 1963 och är den sci-fi-serie som har gått längst på TV, med hela 37 säsonger. Den nya säsongen innebär ny exekutiv producent, ny Doktor, nya vänner och en hel uppsättning nya monster.

Biografvisningen innehåller förutom elfte säsongens första avsnitt även ett exklusivt extramaterial på cirka 25 minuter om den nya doktorns tillblivelse, skriver Folkets Hus och Parker i ett pressmeddelande.
| 27 september 2018 13:00 |