Serie

Skribent

MovieZine

20 juni 2022 | 09:20

Säsong 3 av "Heder" släpps i höst

Se de senaste bilderna från den tredje säsongen, där danska skådespelarna Iben Hjejle och Lars Ranthe ansluter sig till ensemblen.
Nour, Janni, Elin och Karin på advokatbyrån Heder är tillbaka i höst. Sina yrken till trots och med ett gemensamt, tvivelaktigt förflutet balanserar de fortfarande på gränsen mellan rätt och fel i sin kamp för kvinnors rättvisa.
 
Alexandra Rapaport, Eva Röse, Anja Lundqvist och Julia Dufvenius återvänder i huvudrollerna i "Heder" och har inte bara varit med och utvecklat serien utan är också exekutiva producenter för den tredje säsongen som har premiär i september.
 
- Jag är oerhört stolt över "Heder" säsong tre, känner att vi toppar oss på alla plan. Säsongen är underhållande, otroligt otäck och vi får uppleva nya sidor hos våra karaktärer. Minst sagt. En rysarsäsong helt enkelt, säger Alexandra Rapaport.
 
 
När vi kommer in i handlingen har det gått 18 månader sedan vi senast såg de fyra advokaterna. Och det börjar brutalt med ett omskakande terrorattentat riktat mot en stor grupp kvinnor. Det visar sig kunna kopplas till incelrörelsen – män som hamnat i ofrivillig celibat och byggt upp ett våldsamt hat mot kvinnor.
 
- Vi vill väva in det som berör, upprör och skrämmer oss. Det som eldar under vår vrede och gör vår serie obehagligt angelägen och spännande. Tittarna har sagt sitt och därför känns det fantastiskt att få ge dom en ny, ännu vassare säsong. Dessutom medverkar några av Danmarks bästa skådespelare, bara en sån sak, säger Eva Röse.
 
 
I den tredje säsongen finns en koppling till Danmark och flera danska skådespelare finns med i rollistan. Iben Hjejle får sällskap av Lars Ranthe, Marie Askehave och Oscar Giese.
 
Den tredje säsongen av "Heder" har premiär på Viaplay den 12 september och består av åtta avsnitt.
| 20 juni 2022 09:20 |