Serie

Skribent

Alexander Kardelo

10 november 2019 | 12:30

Sarah Michelle Gellar rankar de 3 bästa "Buffy"-avsnitten

Vilka är era egna favoritavsnitt av "Buffy och vampyrerna"?
Det är nu 16 år sedan Sarah Michelle Gellar sist jagade vampyrer, men skådespelerskan kommer nog alltid vara förknippad med kultserien "Buffy och vampyrerna". Den rullade i sju säsonger mellan 1997 och 2003, och verkar hålla kvar sin starka fanskara än idag.

Alla har väl sina favoritavsnitt (jag fastnade särskilt för den cheesiga musikalen "Once More, With Feeling"), men vilka är Gellars egna favoriter om hon får ranka topp-3?

- "The Body", "The Prom" och det tysta avsnittet "Hush", avslöjar hon i en intervju med Buzzfeed.
 
 
Det är tre väldigt annorlunda avsnitt, men vi kan förstå varför de har blivit betydelsefulla för serien och för Buffy-stjärnan själv.
 
"The Prom" (säsong 3, avsnitt 20) handlar om hur Buffy förbereder sig för skolbal, samtidigt som hon gör slut och sedan återförenas med sin pojkvän Angel. Gellar har tidigare berättat att hon inte kunde sluta gråta under inspelningen.

"Hush" (säsong 4, avsnitt 10) är det första avsnittet i college-miljö. Onda varelser har stulit allas röster och därför utspelar sig avsnittet nästan helt utan dialog.

"The Body" (säsong 5, avsnitt 16) inleder med att Buffy hittar sin mammas lik, och handlar om följderna av hennes plötsliga död. Det är också här som Willow kyssar sin flickvän Tara för första gången. Avsnittet har ingen musik.

Vilka är era favoritavsnitt av "Buffy och vampyrerna"? Kommentera nedan.
| 10 november 2019 12:30 |