Spel

Skribent

Anders Eklöf

3 mars 2024 | 14:00

Döda dina fiender med 8 olika vapen i samurajspelet "Rise of the Ronin"

Nya trailers för spelet "Rise of the Ronin" bjuder på häftiga strider, som ser inspirerat ut av både "Ghost of Tsushima" och "Assassin's Creed".
För några år sedan släpptes det hyllade spelet "Ghost of Tsushima" (4 av 5 i betyg hos MZ) till Playstation 4, där vi som en hämndlyten samuraj fick försvara en japansk ö från mongolerna under 1200-talet.
 
Snart släpps ett nytt Playstation-exklusivt spel om samurajer, kallat "Rise of the Ronin" av Team Ninja som ligger bakom "Nioh"-serien. 
 
Här får vi skapa en egen karaktär under det sena 1800-talets Japan i ett krig mellan olika fraktioner, efter att landet öppnat sina gränser och influerats av västerlandet.
 
I en stor öppen värld gäller det att besegra sina fiender med tidsenliga katanas och skjutvapen, göra val som påverkar berättelsen och utforska städerna Yokohama, Kyoto och Edo på en rad olika vis.
 
 
Nu har ett gäng trailers släppts som visar upp hela 8 olika sätt du kan döda dina fiender på, med vapen som bajonett, två svärd, skjutvapen, långsvärd och spjut.
 
Jag måste säga att det ser riktigt skoj ut och det verkar som att stidssystemet bjuder på en hel del djup, samt påminner om deras "Nioh"-spel (på ett bra sätt).
 
Här kan du se en trailer där karaktären använder dubbla svärd (se fler på sajten Gematsu).
 
 
Det lovande spelet "Rise of the Ronin" släpps till Playstation 5 den 22 mars. Här på MovieZine kommer du kunna läsa en recension under månaden, så håll utkik. Det här kan bli riktigt härligt att spela samtidigt som man följer tv-serien "Shôgun" på Disney+.
 
Ska du spela "Rise of the Ronin"?
| 3 mars 2024 14:00 |