Film

Skribent

Andreas Samuelson

24 juli 2023 | 23:15

Samuel L. Jackson vill göra uppföljare till kultfilmen ”Long Kiss Goodnight”

Filmstjärnan är fortfarande öppen för en fortsättning på Renny Harlins actionrulle med Geena Davis från 1996.
En av världens flitigaste skådespelare, som i fjol vann en heders-Oscar, har gjort fler ikoniska filmer än du kan räkna. En av dem, som misslyckades på biograferna men uppnådde kultstatus senare, var ”Long Kiss Goodnight”.
 
I filmen från 1996 spelade han privatdetektiven Mitch som hjälper sin senaste klient, en lärare (Geena Davis) med minnesförlust, att minnas att hon egentligen är livsfarliga yrkesmördaren Charly. I en intervju med Vulture berättar han om sin kärlek till filmen.
 
- "Long Kiss” är en fantastisk film. Och jag älskar fortfarande Mitch Hennessy. Jag skulle absolut göra en Mitch Hennessy-film utan att tveka. Kanske dottern växer upp och vill veta mer om sin mamma och hon över hela manteln av vem Charly Baltimore var.
 
Han berättar också om hur han nästan inte fick chansen att spela rollen.
 
- Jag läste ”Long Kiss” och bad hela tiden att få läsa för den här rollen. Men studion sade "Nej". "Man, vad fan?" De ville inte låta mig pröva. Så gick jag på en fest någonstans. Renny och Geena Davis var där. Jag sade till Renny, "Du, varför låter du mig inte läsa för din film?" Han säger, "Låta dig läsa till min film?" Jag sade "Ja. The Long Kiss Goodnight, de låter mig inte ens pröva." Han sade "Vill du vara med i filmen?" Jag sade, "Ja." Han sade "Du är med i filmen." ”Lägg av för fan. Verkligen?" Och så var det, veckan efter var jag med i filmen. Jag provfilmade aldrig, läste aldrig, gjorde ingenting.
 
Anledningen till att han studion ursprungligen inte vill ha honom hade en mer intim anledning.
 
- Det var romantisk handling mellan Mitch och Charly Baltimore. Han satte bokstavligen på henne i första versionen av manuset. Eller så satte hon på honom. Efter att ha dödat den där snubben så hittar hon mig nere i källaren och jag fryser. I originalmanuset så strippar hon och virar sig runt omkring mig.
 
Skulle du vilja se en uppföljare till ”Long Kiss Goodnight”?
| 24 juli 2023 23:15 |